• Warsztaty kulinarne w CKZiU

Marcin Budynek, znany z programów telewizyjnych „Kawa czy herbata” czy „Doradca smaku”, restaurator i założyciel Akademii Kulinarnej, spotkał się z uczniami Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach.

Okazją do tego były organizowane w szkole warsztaty kulinarne, podczas których ceniony szef kuchni wygłosił prelekcję pt. „Wybieram wieprzowinę”. Natomiast o walorach mięsa wołowego mówiła dietetyk, Judyta Szymkowiak.

W pracowni gastronomicznej odbyły się także zajęcia praktyczne. Uczniowie klas gastronomicznych przygotowywali dania z wieprzowiny. Nad wszystkim czuwał i udzielał rad mistrz kulinarny wraz z zespołem. W pracowni panowała twórcza atmosfera, a efekty były zaskakująco smaczne.

Pionki, 22.11.2018

  • Warsztaty kulinarne w CKZiU
  • Warsztaty kulinarne w CKZiU
  • Warsztaty kulinarne w CKZiU
  • Warsztaty kulinarne w CKZiU
  • Warsztaty kulinarne w CKZiU