Najpopularniejsze wiadomości i informacje dla miasta Radom

Razem z Magdaleną Oprządek zapraszamy na drugie warsztaty z cyklu „Wkoło zioło” – tym razem o korzeniach. Warsztaty on-line odbędą się 9 grudnia, termin rejestracji i płatności: 1 grudnia

Jeśli lubisz aromaty prażonych roślin (jak np. kawa) i chcesz budować swoją odporność, to te warsztaty są dla Ciebie!

– W części teoretycznej skupimy się na właściwościach naszych rodzimych roślin o jadalnych korzeniach, takich jak mniszek lekarski czy łopian mniejszy, a także poznamy bliżej tzw. przyprawy korzenne i ich wpływ na nasz organizm. W części praktycznej warsztatów przygotujecie własnoręcznie zdrową kawę korzenną oraz pachnący peeling do ciała, który będziecie mogli podarować bliskim na święta – opowiada Magda Oprządek, prowadząca warsztaty.

Początek 9 grudnia o godz. 18. Po rejestracji i opłaceniu paczki dostaniecie od prowadzącej link do platformy, na której się spotkacie on-line.

Gotowi na roślinne wyzwanie?

Czas trwania: 1 h 20 min

Koszt: 50 zł

 

Jak to działa?

Zarejestruj się: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdd563AE3ycvVgqL2MrIYn5lCc4MaTf3aDjkunBnk3gwZj0Kw/viewform

Zapisy trwają do 1.12!

 

Dokonaj przelewu za zajęcia na konto nr 07 1240 3259 1111 0000 2989 9522

Wyślij potwierdzenie przelewu na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Wtedy wyślemy Ci paczkę – pakiet potrzebny do przeprowadzenia warsztatów w domu.

Po warsztatach możesz własnoręcznie wykonać zdrowe upominki świąteczne w duchu zero waste.

Prowadząca:

Magdalena Oprządek – geografka, która po poznaniu roślin tatrzańskich nie miała już wątpliwości, czym będzie się zajmować w życiu: roślinami! Jej pasją jest zarażanie ludzi szacunkiem i zamiłowaniem do świata roślin. Zajmuje się edukacją w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego oraz współprowadzi w mężem kawiarnię Karowa 20. Gdy nie ma jej w pracy, zapewne wspina się ze swoimi synami po drzewach w nadwiślańskich łęgach lub parzy herbatę z dzikich roślin jadalnych w czasie jednego ze swych biwaków.

Tags: